Hogyan éljük túl a szilvesztert ép hallással- miközben ki is pihenjük magunkat?

A szilveszter egyike az év legviharosabb napjainak. Petárdák, tűzijáték, hangos zene. Hogyan óvjuk saját hallásunkat és az érzékeny gyermekfüleket az újév derekán? És milyen füldugókkal pihenhetjük ki magunkat ezen a vad éjszakán? 

Jak zvládnout Silvestr


Gyermekek 3 hónapos korig: teljes zajelkerülés 

A hangos zajok nemcsak károsítják az újszülöttek hallását, de nagyon meg is ijeszthetik őket, és rendkívüli stresszt okozhatnak, mellyel még nem tudnak megbirkózni.

Ezért az orvosok azt tanácsolják, hogy a gyermekeket 3 hónapos korukig egyáltalán ne tegyük ki zajnak. Bújjon a babához szilveszterkor, és jobb, ha inkább nem is megy ki az utcára, ahol hirtelen petárda vagy tűzijáték dörrenhet a közelében.

Kisgyermekek 3 éves korig: szerezzen be gyermekfüldugót

Még a három éven aluli kisgyermekek számár is ajánlott a zaj elkerülése. Ha pici vagy kicsi felfedezőjét szeretné bevinni egy kis zenés szilveszteri buliba, vértezze fel őket babáknak és kisgyermekeknek kifejlesztett fülvédővel. 

Nem nyúlhat mellé az Alpine Muffy Baby márkával, amely egyedi fejhallgatót kínál, állítható rugalmas fejpánttal. Ennek köszönhetően a fülvédők nem nyomják a gyermek fejét, és tökéletesen eltakarják az érzékeny füleket. Az alvás is kényelmes bennük, és a gyerekeknek nincs késztetésük levenni a fejükről a fejhallgatót.

A Muffy Baby hallásvédők megfelelnek az európai szabványoknak, teljesen biztonságosak, nincsenek apró vagy fém részecskék, amelyeket a gyerekek lenyelhetnek. Szép pasztell színek közül válogathat.

Alpine Muffy Baby PinkAlpine Muffy Baby Sofie la GirafeAlpine Muffy Baby Yellow


Zajszűrő füldugók óvodáskorúaknak 

Egy kis szilveszteri mulatság nem árt hat éven aluli gyerekeknek, ha megfelelő hallásvédővel szereljük fel őket. Javasoljuk, hogy próbálja ki a Mack gyermekeknek szánt hallásvédőit. Vonzó rózsaszín, narancssárga vagy türkiz színben kaphatóak. Kicsit kisebbek, mint a Muffy Kids, és nagyon jól illeszkednek, ezért szuper viselet. 

25 dB csillapítású SNR-el büszkélkedhet, ami azt jelenti, hogy teljes 25 dB-lel kevesebb zaj jut el a fülbe. A csomagban kisgyermekeknek szánt füldugót is kapunk, hogy maximális védelmet nyújtsunk a hangos zaj vagy tűzijáték ellen, amikor a hang meghaladhatja a 120 dB-es káros határt.


Iskolásoknak: hallásvédők vagy füldugók

A nagyobb, 6 és 12 év közötti gyerekek már kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbbet. Jól érzik magukat fejhallgatóval? Vagy inkább a kompaktabb és a fülben nem túl látható dugót részesítik előnyben?

Ha egy szilveszteri bulira Alpine Pluggies Kids gyerekfüldugót vásárol, akkor nem csak zajos eseményekhez, hanem repüléshez és úszáshoz is alkalmas hallásvédőre tesz szert. Akár 27 dB-lel is csökkenti a zajt, míg a gyermek továbbra is hallhatja a beszélgetést és kommunikálhat környezetével a speciális belső szűrőnek köszönhetően, a füldugókat viselve is. Vásárolhat hozzájuk madzagot is, így nem áll fenn a veszély, hogy a gyermek elveszti a dugót.

Nem megfelelő a füldugó gyermeke számára? Próbálja ki a stílusos Alpine Muffy Kids fejhallgatót – könnyű, összecsukható fülvédő 25 dB csillapítással. Anyaga bőrbarát, könnyen tisztítható, és dizájnos utazótokkal együtt kapható.

Alpine Pluggies KidsAlpine cordAlpine Muffy Baby Mint



Felnőttek: szilveszterkor is kialudná magát? 

Mindig párnával a fején, és kétségbeeséssel a szemében fekszik le aludni szilveszterkor? Ez már a múlté. Védje hallójáratait a leghatékonyabb füldugókkal, amelyek 39 dB-lel csökkentik a környezeti zajt: E-A-R FX. Csengőformájuk jól illeszkedik mindkét fülbe, és sűrű habanyaguk nemcsak a tűzijátékot és a szomszédok csapta zajt tompítja el, de az egyéb kellemetlen hangokat is, mint például a horkolás vagy a láncfűrész vágása.

A 37 dB SNR-vel rendelkező Howard Leight habdugók szintén hasonlóan masszív csillapítást biztosítanak.

Olvassa el ezt is: Megdöntjük a mítoszokat a füldugókról! Nem nyomnak alvás közben, és az ébresztőt is meghallja


Felnőtt füldugók buliba, mellyel a beszéd hallható marad 

Ritkán szabadul el úgy egy buli, mint szilveszterkor. Ha biztosra akar menni, hogy a reggeli macskajaj mellett nem kell tompa fülcsengést is hallgatnia, vigye magával a megfelelő füldugót. 

Ha egyszerre szeretné élvezni a zenét és beszélgetni barátaival, tegyen szert a zajszűrő Alpine Party Plug újrahasználható füldugókhoz. 25 dB-lel csillapítanak, és a nem feltűnő kialakításnak köszönhetően alig láthatóak a fülben.

Alpine Party PlugAlpine PartyPlug Pro NaturalAlpine Music Safe