Füldugó gyermekeknek: hogyan válasszuk ki a megfelelőt?

Koncert, hangos szabadtéri buli, tűzijáték vagy "hétköznapi" repülés repülővel. Mindez rendkívüli megterhelést jelenthet az érzékeny gyermekfül számára, legrosszabb esetben pedig halláskárosodást is okozhat.

Speciális védők és füldugók széles választéka védi a gyerekek fülét – egyesek tompítják a fesztivál zaját, mások segítik az alvást. De hogyan lehet megtalálni a megfelelőt?

Jak vybrat špunty do uší pro děti

Választhatunk a helyzetnek megfelelően (repülőn, úszáshoz, zaj ellen), anyag szerint (műanyag, szilikon) és a csillapítás mértéke szerint is (SNR - Signal to Noise Ratio). Kínálatunkban a gyerekeknek szánt dugók általában hasonló csillapításúak (24-25 dB), mindennapi viseletre alkalmasak. Nem engedik be a fülükbe a káros frekvenciákat, ugyanakkor a gyermek hallja a beszédet, és tovább tud kommunikálni a szülővel és a környezettel.

 

Multifunkciós Alpine füldugók gyermekeknek 

Gyermekek számára az Alpine Pluggies Kids multifunkcionális dugók az első választás. Speciális hőre lágyuló műanyagból készülnek, amely meglágyul a fülben, így tökéletesen nedvesít és tömít.

Gyermeke füle mentesül a zajtól koncerteken, sportmérkőzéseken, használhatja repülőn vagy akár úszáshoz is. Rendszeres tisztítással és gondozással újra és újra használhatja őket.

A dugókkal együtt egy szerszámot is kap a könnyű behelyezésükhöz.

Legyen óvatos, a dugóknak kemény vége van, ezért a gyártó nem javasolja, hogy aludjon velük.

 

Gyermekfüldugók alváshoz és zaj ellen 

Ha gyermeke nem tolerálja a füldugó fülbe helyezését, javasoljuk, hogy próbálja ki az önthető szilikon dugót. A Gyermek szilikon dugók nem tapadnak a hallójárat belsejébe, hanem csak a letakarják a hallójáratot. Tapadóképességének és a keletkező vákuumjának köszönhetően tart.

A fülben lévő füldugók nem fejtenek ki nyomást és nem lógnak ki a fülből, így a baba még aludni is tud viselésükkor. Sajnos a szilikon babadugó nem újrafelhasználható, kb öt használatra alkalmasak, utána veszítenek tapadásukból.

Utódai különböző színek és formák közül választhatnak.

TIPP: Ha bármilyen okból gyermekének alvás során erősebb zajcsillapításra van szüksége, próbálja ki a legkisebb, keskeny hallójáratokhoz készült habszivacs füldugókat – a Mack's Slim Fit, Dreamgirl vagy Ohropax Mini Soft dugókat. Ezek SNR értéke 29-30 dB között van. Rendszeresen cserélje ki a dugót, és tárolja őket tokban, hogy ne szennyeződjenek be napközben!
Alpine Pluggies KidsMacks Dreamgirl špunty do ušíOhropax Mini Soft 

 

Hallásvédők: koncertekre és extra hangos eseményekre 

A gyermekeknek szánt füldugók alternatívája a kagylós fülvédők, amelyek a klasszikus nagy fejhallgatóra emlékeztetnek. Nagyon jól védik a hallást, többször is használhatók és jól néznek ki. Akár dugókkal is kombinálhatja őket a kettős védelem érdekében.

A gyermek hallásvédők tompítják a hangos hangokat, lágyak és kényelmesek, nem zavarják a gyerekeket a játékban, ugyanakkor hallják a szülők beszédét.

Különböző méretek közül választhat - a babáktól a kisgyermekeken át 2 éves kortól egészen az óvodások és iskolások számára.

Alpine Muffy Baby chrániče sluchu pro miminkaAlpine Muffy Kids chrániče sluchu pro děti Macks Earmuffs

 

Úszófüldugók gyermekeknek 

A gyerekek szeretik a vízi játékokat – amíg a víz a fülükbe nem folyik. A gyermekek számára készült minőségi vízi füldugók segítenek megelőzni a kellemetlen füldugulást és fülfájdalmakat.

Választhat az Alpine Pluggies Kids hőre lágyuló műanyagból készült újrafelhasználható füldugói közül, az élénk színű szilikon tapadós dugókon át a lebegő Putty Buddies füldugókig, amelyeket a gyermek garantáltan nem veszít el a vízben.

Nem tudja, milyen füldugót vásároljon gyermekének úszáshoz? Olvassa el a gyors útmutatót: Hogyan válasszunk vízi füldugót?

 

Alpine Pluggies Kids_1Putty Buddies plovoucí špunty do uší do vody_1Macks Earplugs Kids Size

 

Füldugók gyermekeknek repüléshez

Hogyan kezeljük a fájdalmat és a nyomást a fülben repülés közben? Az univerzális, repülőre is alkalmas Alpine Pluggies Kids mellett ajánljuk a gyerekeknek szánt speciális Cirrus EarPlanes EP2 szilikon füldugókat is, melyekhez egy hasznos kábelt is kap, melynek köszönhetően a gyerek nem veszíti el a füldugókat. 

Repülni készül, de tart a fülfájdalmaktól? Tanácsot adunk részletes útmutatónkban: Hogyan válasszunk füldugót repüléshez? 

 

 Alpine Pluggies Kids_1Cirrus earPlanes Plus KidsCirrus earPlanes ep2 pro děti_1