Hogyan válasszunk füldugót repüléshez avagy Vessen véget a fülfájdalomnak!

A fájdalom, repedés vagy füldugulás a repülőgépen néha mindenkivel megesik. De tudta, hogy a változó nyomás hatásai leküzdhetőek, és fájdalom nélkül is repülhet? Legközelebb vigyen magával egy kis kütyüt az utastérbe: speciális füldugókat repüléshez.

Az elviselhetetlen sípolást, nyomást és fülfájdalmat az utastérben uralkodó nyomásváltakozás okozza. Nemcsak fel- és leszálláskor, hanem több órával vagy nappal utána is kínozhatja Önt. Egy speciális szűrőjű füldugó felüdülést nyújthat a repülőgépen. 

Gyermekekkel repül? A gyermekek érzékenyebbek a a fájdalomra és a fülfájásra a repülőgépen, mint a felnőttek. Szerezzen be nekik gyermekek számára kifejlesztett füldugókat repüléshez, amelyek illeszkednek a kisebb hallójáratukba, és extra puhák.

Jak vybrat špunty do uší do letadla

 

Hogyan működnek a füldugók repüléshez?

Az "repülési" füldugókban egy lyuk található, melynek köszönhetően a dugók szelepként működnek. Ez kiegyenlíti a külső tér és a középfül közötti nyomás fokozatos változását. Az Eustach-kürt (az orrgarat és a középfül közötti járat) gondoskodik arról, hogy alkalmazkodjon a nyomásváltozásokhoz, és a fülek alig vagy egyáltalán nem duguljanak be. 

 

Mikor használjuk a füldugókat?

Helyezze be a dugókat időben, azaz közvetlenül a felszállás előtt, amint a repülőgép a kifutópályára áll. Kiveheti őket, amikor a gép eléri a maximális magasságát, és a személyzet utasítást ad a biztonsági övek kikapcsolására. 

A legnagyobb nyomásváltozások akkor következnek be, amikor a gép lejjebb ereszkedik, és jelentős negatív nyomás keletkezik a fülben. A gyártók azt javasolják, hogy a leszállás előtt 1 órával helyezze vissza a dugót a fülbe, és hagyja a fülben, amíg a kabin ajtaja ki nem nyílik.

 

Milyen füldugót válasszon? Vegye figyelembe a tompítást és kényelmet! 

A dugók csillapítási értéke (SNR) a repülőgépekben 17-26 dB között mozog. Minél magasabbak az értékek, a dugók annál jobban tompítják az utastér zaját és a motorzúgást. Ezután minden dugónak van néhány további finomítása.

  • Tökéletes szűrők és praktikus zsinór 

Ezzel kecsegtetnek a Cirrus Earplanes szilikon füldugók, amelyek az exkluzív CeramX ™ szűrőknek köszönhetően tökéletesen csillapítják és kiegyensúlyozzák a fülben lévő nyomást. A füldugókat az Egyesült Államokban gyártják, és még az amerikai haditengerészet pilótái is tesztelték.

Az Earplanes kellemes 20 dB-es zajtompítást nyújt, és egy zsinórral is rendelkezik, melynek köszönhetően nem kell a tokba illeszteni a füldugókat a személyzettel való beszélgetés során, csak hagyja, hogy a nyakában lógjanak.

  • Ég veled, bőgő motor! 

Szeretne békét repülés közben is, és szeretné megszüntetni a hangos zajokat az utastérben? Vesse be a Mack's Flightguard-ot a szuperpuha műanyaggal és egy szabadalmaztatott kerámiaszűrővel, amely tökéletesen egyensúlyban tartja a fülnyomást – és akár 26 dB-lel csökkenti a környezeti zajt.

  • Édes szundi a felhők között is 

Az Alpine FlyFit füldugók puha hegyüknek köszönhetően alvás közben is bennhagyhatók a fülben a repülőgépen. Tökéletesen illeszkednek a füléhez a speciális hőre lágyuló műanyagnak köszönhetően, amely lágyul a fülben és alkalmazkodik a hallójárat formájához.

Az alacsonyabb csillapítási aránynak (17 dB) köszönhetően nem marad le a környező beszélgetésekről vagy a pilóta fontos bejelentéseiről. A dugók tisztításához felszerelés is jár.

Cirrus Earplanes ep2 špunty do letadlaMacks Flightguard špunty do uší do letadlaAlpine FlyFit

 

 

Füldugók repüléshez gyermekeknek (vagy kisebb hallójáratú felnőtteknek)

A repülőgépen utazó gyermekek az Alpine Pluggies Kids füldugó használatával enyhítik a fájdalmat. Kiemelkedőek az akár 25 dB-es csillapításukkal és elképesztően puha anyagukkal. A gyermeket nem zavarja többé a zaj, és a célállomásra jobb hangulatban érkezik.

A Cirrus gyermek füldugók csillapítása valamivel alacsonyabb - 22 dB. A kényelmes anyagon kívül rendkívül hasznos a zsinór, melynek köszönhetően a gyerek nem veszíti el a füldugót a repülőn sem. 

Alpine Pluggies Kids_1Cirrus earPlanes Plus KidsCirrus earPlanes ep2 pro děti_1