Hogyan válasszunk füldugót motorra?

Élvezze a motor zúgását, miközben nem feledkezik meg füle egészségéről sem - ezt a speciális a speciális füldugó biztosítja a motorkerékpáron, amely megvédi Önt az extrém útzajtól és az erős széltől.

Tudta, hogy 120 km/h sebességnél a széllökések ereje miatt a motorkerékpáron közlekedő akár 100 dB-es zaj és éri? Ugyanakkor 85 dB-től magasabb zajintenzitású munkakörnyezetben az embereknek hallásvédőt kell viselniük.

A kifejezetten motorosok számára kifejlesztett dugók biztonságosan csillapítják a motorzajt, és védik fülét a széltől. A speciális szűrőknek köszönhetően a közúti forgalom hallható marad. De mi alapján válassza ki az igazit? Az anyagoknak és a csillapítás mértékének alapján végigvezetjük a motoros füldugókon.

Jak vybrat špunty do uší na motorku

A csillapítás mértéke, az úgynevezett SNR - Signal to Noise Reduction, decibelben (dB) van megadva. Minél zajosabb a gép vagy minél igényesebb az útvonal, annál nagyobb a csillapítás.


Hőre lágyuló: maximális kényelem minigrippel

Puha és lágy. Ilyenek a holland Alpine márka dugói. Az Alpine MotoSafe füldugók motorkerékpárra szabadalmaztatott ,rendkívül tartós és rugalmas AlpineThermoShape hőre lágyuló műanyagból készülnek, amely a fül melegének köszönhetően lágyul és alkalmazkodik formájához.

Az Alpine MotoSafe dugók mini markolattal is rendelkeznek - ami megkönnyíti a dugók fülből való kihúzását. A minigrip nem feltűnő, puha és nem zavarja a sisak alatt.

Normál túrákhoz válassza a MotoSafe Tour-t (17 dB csillapítás), az igényes utakhoz vagy a nyitott MotoSafe Race sisakkal (20 dB csillapítás) való motorozáshoz. A teljes Alpine MotoSafe Pro csomag mindkét típust tartalmazza.

Az Alpine MotoSafe zajcsillapítása: 17–20 dB

Alpine Motosafe TourAlpine MotoSafe RaceAlpine MotoSafe Pro

 

Szilikon: változékonyság és éles hangzás
Az EarPeace M motorra kifejlesztett szilikon dugók a hőre lágyuló műanyagokhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.Egy csomagban 3 készlet cserélhető szűrőt kap. Választhat a legkevésbé csillapító (átlátszó szín - 17 dB) és a leghatékonyabb (fekete szín - 26 dB) között.

Az egyedi szűrőnek köszönhetően az EarPeace dugók a tökéletes hangvisszaadásban jeleskednek, így Ön minden helyzetben mindent hall, amire szüksége van – a forgalomtól a partnerekkel való beszélgetésig. Az EarPeace M csatlakozókat stílusos alumínium tokban szállítjuk.

Az EarPeace M zajcsillapítása: 17–26 dB

 

Titán dugók: kialakítás és tökéletes csillapítás

Hosszú napokat tölt motorkerékpáron, nagy távolságokat tesz meg, erős motorja van vagy egyszerűen csak szeret nyitott sisakkal közlekedni?

Élvezze az első osztályú párnázást és kényelmet a Flare Isolate PRO 3 titán és alumínium dugókkal. Angliában készül kiváló minőségű alumíniumból és titánból. A hagyományos füldugókkal ellentétben ezek a fémek nem némítják el a bejövő hangot, hanem blokkolják azt. Az alumíniumhoz képest a titán egy decibellel nagyobb csillapítással rendelkezik, és gyakorlatilag elpusztíthatatlan.

Speciális puha habbal kombinálva tökéletes füldugót kap, amely éveken át szolgálja Önt. A puha párnák több hónapos használatot is kibírnak, viselésük után egyszerűen vásárolhat újat.

Az Isolate® zajcsillapítása: 32 dB

Az Isolate az egyetlen füldugó, amelyeket kipróbálhat és visszaküldhet. Visszaküldési megállapodásunk van a Flare-rel. Ha az Isolate dugók nem felelnek meg Önnek, küldje vissza nekünk a vásárlástól számított 30 napon belül, és mi visszatérítjük a pénzét.

 Earpeace MFlare Isolate PRO 3Earpeace M Petite


Hölgyeknek és keskenyebb hallójárathoz 

A normál méretű dugók nyomják, vagy olyan nagyok, hogy kiesnek a füléből? Válasszon kisebb méretet!