Hogyan válasszunk füldugót motorra?

Élvezze a motor zúgását, miközben nem feledkezik meg füle egészségéről sem - ezt a speciális a speciális füldugó biztosítja a motorkerékpáron, amely megvédi Önt az extrém útzajtól és az erős széltől.

Tudta, hogy 120 km/h sebességnél a széllökések ereje miatt a motorkerékpáron közlekedő akár 100 dB-es zaj és éri? Ugyanakkor 85 dB-től magasabb zajintenzitású munkakörnyezetben az embereknek hallásvédőt kell viselniük.

A kifejezetten motorosok számára kifejlesztett dugók biztonságosan csillapítják a motorzajt, és védik fülét a széltől. A speciális szűrőknek köszönhetően a közúti forgalom hallható marad. De mi alapján válassza ki az igazit? Az anyagoknak és a csillapítás mértékének alapján végigvezetjük a motoros füldugókon.

Jak vybrat špunty do uší na motorku

A csillapítás mértéke, az úgynevezett SNR - Signal to Noise Reduction, decibelben (dB) van megadva. Minél zajosabb a gép vagy minél igényesebb az útvonal, annál nagyobb a csillapítás.


Hőre lágyuló: maximális kényelem minigrippel

Puha és lágy. Ilyenek a holland Alpine márka dugói. Az Alpine MotoSafe füldugók motorkerékpárra szabadalmaztatott ,rendkívül tartós és rugalmas AlpineThermoShape hőre lágyuló műanyagból készülnek, amely a fül melegének köszönhetően lágyul és alkalmazkodik formájához.

Az Alpine MotoSafe dugók mini markolattal is rendelkeznek - ami megkönnyíti a dugók fülből való kihúzását. A minigrip nem feltűnő, puha és nem zavarja a sisak alatt.

Normál túrákhoz válassza a MotoSafe Tour-t (17 dB csillapítás), az igényes utakhoz vagy a nyitott MotoSafe Race sisakkal (20 dB csillapítás) való motorozáshoz. A teljes Alpine MotoSafe Pro csomag mindkét típust tartalmazza.

Az Alpine MotoSafe zajcsillapítása: 17–20 dB

Alpine Motosafe TourAlpine MotoSafe RaceAlpine MotoSafe Pro

 

Szilikon: változékonyság és éles hangzás
Az EarPeace Moto motorra kifejlesztett szilikon dugók a hőre lágyuló műanyagokhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek.Egy csomagban 3 készlet cserélhető szűrőt kap. Választhat a legkevésbé csillapító (átlátszó szín - 17 dB) és a leghatékonyabb (fekete szín - 26 dB) között.

Az egyedi szűrőnek köszönhetően az EarPeace dugók a tökéletes hangvisszaadásban jeleskednek, így Ön minden helyzetben mindent hall, amire szüksége van – a forgalomtól a partnerekkel való beszélgetésig. Az EarPeace M csatlakozókat stílusos alumínium tokban szállítjuk.

Az EarPeace M zajcsillapítása: 17–26 dB