Útmutató zenei füldugókhoz: Hogyan válasszunk koncertekre, próbákra?

A zenei füldugók, ellentétben az alvásra vagy a munkahelyi zaj ellen kifejlesztett modellekkel, nem csillapítják a környezet hangos zajait, csak szűrik azt. Blokkolják a káros frekvenciákat, így csak kiegyensúlyozott és egészséges hangfrekvenciák jutnak a fülbe. Ön pedig 100%-ban tiszta és minőségi zenei élményben részesülhet.

Jak vybrat špunty do uší na koncert

Szeret fesztiválra, klubba vagy koncertre járni? Vagy Ön profi zenész, hangmérnök vagy DJ? Akkor a különleges zenei füldugók nem hiányozhatnak a zsebéből! Megvédik fülét a füldugulástól, a halláskárosodástól és a kellemetlen (és gyakran egész életen át tartó) fülzúgástól.

De melyik zenei füldugó felel meg Önnek a legjobban? Kövesse lépésenkénti útmutatónkat.

 

1. Füldugók a zene szerelmeseinek: a tiszta zenei élményért 

IDŐNKÉNT ELMEGYEK EGY KONCERTRE VAGY FESZTIVÁLRA, A ZENEI ÉLMÉNYT FÜLZÚGÁS NÉLKÜL SZERETNÉM ÁTVÉSZELNI

A hangosabb rendezvényeken időnként résztvevő zenerajongók kedvenc alapmodellje az Alpine Party Plug márka újrafelhasználható füldugója. Használhatja őket koncerteken, klubokban, fesztiválokon, de más szabadtéri vagy beltéri szórakoztató rendezvényeken is.

A speciális hőre lágyuló műanyagnak köszönhetően ezek a zenei füldugók tökéletesen illeszkednek a fülbe. A füldugók belsejében egy szűrő található, amely tompítja a zene hangerejét, de megőrzi annak minőségét. A füldugók segítenek elkerülni a füldugulást egy koncert után, a kellemetlen csengést vagy a fülzúgást.

A csillapítás szintje 19 dB körül van. Vásárolhat hozzájuk kiegészítő zsinórt is, melynek köszönhetően nem vesznek el a dugók sem sötétben, sem tánc közben.

Alpine Party PlugAlpine Party Plug 3Alpine Party Plug 4

 

ZENEI ÍNYENC VAGYOK, A KONCERTEKEN 100%-BAN TISZTA HANGZÁST PREFERÁLOK 

Próbálja ki az új Alpine PartyPlug Pro Natural modellt továbbfejlesztett szűrőtípussal, melynek működési elve a hangos zene természetes hangjának megőrzésén és a zenei élmény minimális torzításán alapul. Az Alpine PartyPlug Pro Natural füldugók csillapítási szintje 21 dB körül van.

Ezeken az Alpine zenei füldugókon kívül a csomag része egy vezeték, egy tok és egy tisztító is, így a füldugók hosszú hónapokig (vagy akár évekig) is kibírják.

Alpine PartyPlug Pro NaturalAlpine Party Plug Pro Natural 2Alpine Party Plug Pro Natural 3

SZÍVESEN JÁROK TECHNÓPARTIKRA VAGY EXTRA HANGOS ZENEI AKCIÓKRA  

A leghangosabb, "dobhártyát tépő" zenei eseményekhez hab alapú zenei füldugót is ajánlhatunk - ezekkel még nagyobb csillapításra tesz szert, ha pedig bepiszkolódnak, könnyedén kicserélheti egy új párra.

Beszerezheti például a Mack's Acoustic Foam zenei füldugókat. Innovatív kialakításuk üreges csatornával és hornyokkal rendelkezik, így tisztább akusztikát és jobb kommunikációt biztosítanak a környezettel, mint a klasszikus, kivágás nélküli habszivacs füldugók. Ezek a dugók 22 dB-lel csökkentik a környezeti zajt.

 

Macks Acoustic Foam akustické špunty do uší protiMacks Acoustic Foam 2Macks Acoustic Foam pouzdro

ÉRZÉKENY HALLÁSOM VAN, NEM SZÁMÍT, HA ERŐSEN TOMPÍTOTT ZENÉT KELL HALLGATNOM 

A legérzékenyebb dobhártya védelme érdekében javasoljuk, hogy kényelmes, puha habszivacs füldugókat csomagoljon a koncertekre,  a lehető legmagasabb csillapítással, mint például a Mack's Maximum Protection 35 dB SNR csillapítással. Vagy a gyönyörű, elegáns fekete Mack's Blackout füldugót. 

Macks Maximum Protection 7 párůMacks Maximum Protection 50 párůMacks Blackout

 

2. Füldugók zenészeknek vagy DJ-knek – tiszta hangzás koncerteken és próbákon 

AKTÍVAN JÁSZOM ÉS TISZTA HANGZÁST BIZTOSÍTÓ ZENEI FÜLDUGÓT KERESEK 

Használhatja koncerteken a zenerajongók számára is ajánlott Alpine PartyPlug Pro-t, vagy választhatja az Alpine MusicSafe variánst, változtatható szűrőkkel, amelyeket a zene hangereje szerint cserélgethet – és választhat közepes vagy nagyobb csillapítást.

Alpine MusicSafeAlpine MusicSafe 3Alpine MusicSafe pouzdro

EGY PÁR TÖKÉLETES FÜLDUGÓT KERESEK, MELYET KONCERTEKEN ÉS PRÓBÁKON IS HASZNÁLHATOK 

Még kifinomultabb termékkategóriát képviselnek az Alpine MusicSafe Pro zenei füldugók, speciálisan kifejlesztve, magas szintű védelmet nyújtva a zeneipar profijainak.  

A csomagban három cserélhető szűrő található az alacsony, közepes és magas szintű hallásvédelemhez. Például alacsonyabb csillapítás megfelelő lehet a próbához vagy stúdióba, a közepes az alkalmi játékhoz vagy zenehallgatáshoz, és a legmagasabb csillapítás a "teljes tűzhöz" a színpadon egy hangos koncerten. A füldugókhoz természetesen zsinór is tartozik. 

  • Fehér szűrő: SNR 16 dB
  • Ezüst szűrő: SNR 19 dB
  • Arany szűrő: SNR 22 dB

Az Alpine füldugókhoz hasonló varációs lehetőséget biztosítanak az EarPeace Music Füldugók zenészeknek is. A csomagolásban 3 különböző szűrőfajta található:

  • Közepes védelem (Áttetsző változat) = SNR 17. Szűrők, melyek alkalmasak a legtöbb hangos eseményre, beleértve a próbákat vagy zenehallgatást.
  • Magas védelem (Fekete változat) = SNR 20. Ideális élő fellépésekre, fesztiválokra.. 
  • Maximális védelem (Fekete szín) = SNR 26. Legmagasabb zajtompítás zenészeknek, DJ-knek, vagy koncert résztvevőinek, akik a színpadhoz vagy erősítőkhez közel állnak. 
Alpine Music SafeAlpine MusicSafe ProEarpeace Music NEW


ZENÉSZKÉNT KIPRÓBÁLTAM MÁR TÖBB FÜLDUGÓT, DE EGYIK SEM FELELT MEG IGAZÁN 

Kiváló hangzást, tökéletesen kiegyensúlyozott zajcsökkentést és teljes kényelmet szeretne? Nagyszerű hírünk van: ez mind lehetséges. A zene elmélyült és elhivatott  szakembereinek leginkább speciális, professzionális hangszűrővel ellátott, egyedi gyártású zenei füldugót éri meg vásárolni.

Tekintse meg a cserélhető szűrőkkel rendelkező Egger ePro egyedi zenei füldugók választékát. Ne tántorítsa el a magasabb költségek vagy a hallójárati szennyeződések eltávolítása – ez könnyebb, mint amilyennek látszik. Mindenben tanácsot adunk, és tökéletes füldugóra tehet szert egy életre.

 

Meddig biztonságos a hangos zene?

Fülünk akár 80 decibeles zajjal is képes megbirkózni hosszabb ideig, halláskárosodás veszélye nélkül. A 80 dB feletti zaj visszafordíthatatlanul halláskárosodáshoz vezethet, attól függően, hogy mennyi időt töltünk a zajban. Kevesen tudják, hogy a koncerteken a zaj elérheti a kritikus 120 dB-t.

Olvassa el ezt is: Mit jelent az SNR? Tudja meg, milyen SNR értéket érdemes választania különböző környezetekhez. Például, ha olyan klubban mozog, ahol a zaj értéke meghaladja a 100 dB-t, a 20 dB SNR-ű csatlakozók biztonságos 80 dB-re csökkentik a káros hangerőt.